Hangvető

Budapesten a brazil Jay Z

2015. augusztus 10. - Hangvető

São Paulo külvárosaiból nehéz kitörni, de Emicida-nak sikerült. A legjobbat hozza a brazil repből, ami dallamos, latin ritmusok dobogtatják és beszól a rendszernek. Az októberi WOMEX egyik legérdekesebb fellépője.

pics_emicida_-nio-c-sar-2--2.jpg

Emicida a são pauloi underground rap szcénából tört fel Brazília élvonalába. Rap csatákban aratott győzelmei (az Emicida nevet az MC és gyilkos szavakból rakta össze) és az okos freestyle (náluk ”fristili”) hozták az első áttörést a Braziliában akkor beinduló Youtube-on. Első albuma a Triunfo független kiadónál jelent meg és rögtön tíz ezer példányban kelt el. Ez számíthat kevésnek egy tizenkét milliós városban, de a média és a közönség egyaránt felfigyelt és belezúgott a ma már brazil Jay Z-ként emlegetett repperbe.

Repje politikus, ahogy általában a brazil színtér, de nem nélkülözi a dallamosabb elemeket, a sambát és brazil funkot sem. Emicida bölcsője São Paulo, a város máig ispirálja, és kiáll a külvárosokért. Idén jelenik meg új lemeze, amiről három szám már nyilvános. A Boa Esperança és a Mufete tisztelgés az afrikai gyökerek előtt, a Passarinhos-ban pedig Vanessa da Mata, az MPB csillag is felbukkan. Ha ez nem lenne elég, Emicidát a WOMEX-en lehet csekkolni ősszel.

A bejegyzés trackback címe:

https://hangveto.blog.hu/api/trackback/id/tr257686632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása