Hangvető

Hadd szóljon!

Budapest A Cappella Fesztivál

2016. június 07. - Hangvető

Különleges élményeket, varázslatos dallamokat és gyerekbarát szabadtéri bulit igér a Dunapest keretében,  a Várkert Bazár támogatásával rendezett  Budapest A Cappella Fesztivál. Fellép a Fool Moon és a Jazzation, északi lánycsapatoktól afrikai a cappelláig szinte minden megtalálható a WOMEX15 házigazda Hangvető által összeállított programban. Érdemes elővételben megvenni a bérletet vagy napijegyeket, ha nem akartok lemaradni az énekhangot ünneplő idei legszínesebb három napról. Részletes program itt.

ac_static_banner_970x250.png

Tökéletesen passzol a fesztivál helyszíne a "legközvetlenebb hangszerhez". Már tavaly is bebizonyosodott, hogy az Öntőház Udvar kedvez az intim, akusztikus műfajoknak; a Duna közelsége, a kilátás és a szabadtéri színpad pedig csak hab a tortán. Garantált a laza nyári fesztivál-hangulat, amit a gyerekek is élvezhetnek, a 14 év alattiak ráadásul ingyen. 

tuuletar_1024x683.jpegTuuletar (FI)

Az utóbbi években az a cappella töretlenül népszerű, ahogy a sok millió megtekintést elérő feldolgozások mutatják, de úgy tűnik még a tudományos ismeretterjesztés is könnyebben megy dalolva. Ezen a három júniusi estén bőven  lesz alkalom rácsodálkozni, mire képes az emberi hang: egy napijegy több koncertet, kultúrákon és stílusokon átívelő, egész estés élménycsomagot foglal magában.

_dsc2559_copy.jpg

A hazai szintér két kiemelkedő csapata, a Jazzation és a Fool Moon pénteken és szombaton szerepel: kifinomult jazzes melódiákat és szórakoztató popot várhatunk tőlük, magabiztos profizmussal tálalva. Hagyományosabb, számunkra mégis szokatlan dalokkal készül a bolgár Abagar Quartett, a svéd Kongero és a grúz Alaverdi. Kakukktojás lehet a finn Tuuletar saját fejlesztésű folk hoppal, vagány show-elemekkel megtámogatva. A vasárnap fellépő Lakatos Mónika és a Romengo megint autentikus muzsikával gyönyörködtet - ha ismerősek is a szatmári dallamok, tőlük is lehengerlő előadást várhatunk.

fool_moon_2016_01.jpgFool Moon (HU)

Távolról, mégis közelről: Bécsből érkezik az első napon negyedmagával fellépő, a fesztivált a facebook-on is köszöntő Vusa Mkhaya (Zimbabwe), és a zárónapon zenélő burkina fasói Mamadou Diabaté. Otthonukon túl közös bennük, hogy mesterien szólaltatják meg szülőföldjük zenéjét, ugyanakkor kreatív és újító muzsikusok.

A napi programokat részletesen bemutató ajánlókat a blogon találjátok, a fesztivál weboldalán minden kapcsolódó tudnivaló szerepel. Itt tudtok elővételben jegyet vásárolni, játékokért és a legfrisebb infókért látogassátok a Hangvető Facebook oldalát. A koncertek a Dunapest keretén belül valósulnak meg, partnerünk a Várkert Bazár.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hangveto.blog.hu/api/trackback/id/tr648783892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása