Hangvető

Engedd, hogy elvarázsoljon a titokzatos Ukrajna!

Both Miki koncertje a Budapest Ritmo-n

2016. szeptember 28. - Hangvető

A Budapest Ritmo egyik hazai különlegessége Both Miki "Titokzatos Ukrajna" című koncertje, amit október 15-én szombaton, a Müpa Fesztivál Színház színpadán láthattok 17:30-tól. Betekintést adunk a nem mindennapi projekt születésébe, a szomszédos ország sokak előtt rejtett kincseibe - többek között a gitárprímás varázslatos fotóin.

both_miklo_s.jpg

A gitárprímás két és fél éve szeretett bele az ukrajnai élő hagyományba, amikor a Naprával koncerteztek a szomszédos országban. A helyiek többszólamú énekét hallva Both Miklós eldöntötte, hogy alaposabban megismeri és megmutatja a világnak ezt a csodát.

_mg_6086web.jpg

Fotó: Both Miklós

Több mint két év alatt járta a kelet-ukrajnai falvakat, rögzítve a tapasztalatait és a hallott énekeket. A Balaton Method-ből is ismert Szimler Bálint és Rév Marcell felvételeiből dokumentumfilm is készül.

 A koncerten tizenkét énekes vesz részt Popivka és Kryachkivka falvakból, így a közönség élőben is hallhatja a többszólamú énekeket - amire Both Miklós és kiváló zenészek, Lukács Miklós, Dés András és Novák Csaba ihletett játéka felel. A hatást a balladák szövegének vetítése teszi teljessé, Babiczky Tibor fordításában.

img_1438web.jpg

Fotó: Both Miklós

Emellett a koncert egy történelmi áttekintést is kiván nyújtani: szerepelnek ősi népdalok és a közelmúlt dallamai. Both hangsúlyozza: nem hagyományőrző zenét hallunk, hanem magát az élő hagyományt. A "Titokzatos Ukrajna" egy ritkán láttott-hallott szeletét mutatja be a paraszti kultúrának, különleges élményt igérve.

Jegyek itt kaphatók.

bm_02web.jpg

Fotó: Both Miklós

A bejegyzés trackback címe:

https://hangveto.blog.hu/api/trackback/id/tr6411738081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása