Hangvető

Boldog új évet kíván a Hangvető

2016. december 31. - Hangvető

2016-ban is nagyon sok minden történt a Hangvetővel. Hogy csak néhány példát említsünk, megint volt Budapest A Cappella Fesztivál és megszületett a régió legnagyobb világzenei fesztiválja, a Budapest Ritmo. Az év lezárásaként mi is átgondoltuk, mi történt velünk 2016-ban és mit szeretnénk jövőre, azon kívül, hogy mindenkinek boldog új évet? A Hangvető csapata ugyanarra az öt kérdésre válaszolt és egy-egy számot is küldtek. Évlezáró posztunkkal kívánunk mindenkinek nagyon boldog új évet.

Lelkes András

Mi volt 2016. kedvenc projektje? A Budapest Ritmo. Egy évtizedes álom vált valóra.

Ki/mi az év felfedezettje neked? A Tuuletar.

Melyik találkozás volt a legjobb 2016-ban? A Tarek Abdullah & Adel Shams El-Din és a Cimbalomduó játéka.

Mi az újévi fogadalmad? Nem írok szakdolgozatot, phd-t, szakcikket egy-két évig.

Mik a kívánságaid 2017-re? Ismét legyen egy olyan paradicsomi állapot, amikor könnnyedén hozzá lehet jutni magyar zenékhez! Pl. iTunes Magyarország, Spotify Magyarország!

Ezt a számot küldöm:  

Liber Endre

Mi volt 2016. kedvenc projektje? Persze, hogy a Ritmo. Olyan nemzetközi zenei fesztivál született a Budapest Ritmo-val, amilyen eddig itthon nem létezett és ami ráadásul nagyon szerethető. A földgolyó nép- és világzene krémjével találkozhatott végre Budapesten a fesztivál közönsége és lehetett elmélyülten zenét hallgatni a Müpa termeiben, vagy éppen bulizni, tombolni a sátorban.  A Müpa volt a garancia a világszínvonalú hangminőségre, de az is kiváló ajánlólevél, hogy az CAFe Budapest betársult a megvalósításba. 

Ki/mi az év felfedezettje neked?

A horvát acappella férfi csapat, a Klapa Reful rögtön a szívembe lopta magát. Mindenkinek megvan a civil szakmája,a vezetőénekesük messze földön híres éttermet visz például, a hobbijukat mégis világszínvonalon űzik. El is hívtuk őket a szintén általunk életre hívott, jövő nyár eleji Budapest A Cappella Fesztiválunkra is.

Melyik találkozás volt a legjobb 2016-ban? Nekem nagyon bejött a hazai roma és a norvégiai számi zenészek két nap alatt összehozott koncertje. Csurkulya József cimbalmos, Balogh Tibor ütős és Balogh Guszti énekes, gitáros és Georg Buljo, valamint Per Willy Aaserud nagyon ráéreztek egymásra.

Mi az újévi fogadalmad? Megfogadom, hogy többet nem fogadok meg semmit.

Mik a kívánságaid 2017-re? Szülessenek olyan új magyar zenei produkciók, amiknek van létjogosultsága itthon és a nagyvilágban is! Tűnjenek fel fiatal átütő tehetségek!

Ezt a számot küldöm: Egy kis tuscarora indián őserő Pura Fé-től: Great Grandpa's Banjo

 

Cserba Miklós 

Mi volt 2016. kedvenc projektje? Az A Cappella. Jó idő, finom sör és Duna.

Ki/mi az év felfedezettje neked? A Throes + The Shine hihetetlen energiabomba.

Melyik találkozás volt a legjobb 2016-ban? Az ECM kiadó menedzserével, Nicola Kremerrel a WOMEX-en. Jó, amikor megelevendik az email cím.  

Mi az újévi fogadalmad? Nem teszek ilyet.  

Mik a kívánságaid 2017-re? Hogy haladjunk tovább ezen az úton, amin megyünk. Hasítsunk.

Ezt a számot küldöm: Egy örök kedvenc: Faith No More - Easy

 

Bellay Szilvia

Mi volt 2016. kedvenc projektje? Durva év volt, sok fordulattal, nincs kedvencem, mindegyikben volt olyan, amit imádtam meg utáltam. Érted, te melyik gyerekedet szereted jobban? 

Ki/mi az év felfedezettje neked? Rácsúsztam a Meridian Brothersre, az ő koncertjük volt a Budapest Ritmo egyik legjobbja, de kicsit belezúgtam Amira Medunjaninba is. A legjobb buli és koncertélényem az évben Amsterdamban volt egy hétvége alatt, Kytranada és My Bubba.

Melyik találkozás volt a legjobb 2016-ban? A santiagoi WOMEX-en nagyon sok kedves bolonddal is találkoztam az óriási szakemberek mellett. Idén a bolondok kicsit szórakoztatóbbak voltak. Például az orosz booker arca, amikor meghívott az Oligarch nevű zenekara koncertjére, közben az Andrástól kérdezte, hogy ő-e a kulturáért felelős miniszter, mert milyen csinos, ő meg mondta, hogy majdnem, mert mellette állt a Hoppál Péter.

Mi az újévi fogadalmad? Csak a lazulás, sok napsütés!

Mik a kívánságaid 2017-re? Legyen sok izgalmas kezedet!

Ezt a számot küldöm: 

 

Déri Zsófia

Mi volt 2016. kedvenc projektje? A Ritmo, mert "ez a legjobb, ami Budapesttel történhetett" és mert ez a legjobb, ami velünk történhetett. A szuper együttműködésért a CAFe Budapesttel és azokért a részekért, amikor a fényfestett sátorban együtt táncolnak a táncházasok a hipszterekkel.

Ki/mi az év felfedezettje neked? A Klapa Reful, a férfi acappella kórus, minden, amiről nem gondoltam, hogy valaha tátott szájjal hallgatnám, annyira jó.

Melyik találkozás volt a legjobb 2016-ban? A számi-roma együttműködés. Szerettem úgy dolgozni a Müpában, hogy a szomszéd teremből hallatszott a közös próba, kicsit Lappföld lett a Müpából.

Mi az újévi fogadalmad? Szeretnék több kirándulást, erdőt, libegőt, levegőt.

Mik a kívánságaid 2017-re? Szeretnék egy tengert Budapestre!

Ezt a számot küldöm: A Ritmo után nekem ez volt a dallamtapadásom: Ruth Yaakov Ay Que Buena Que Fue la Hora

 

Melocco Anna 

Mi volt 2016. kedvenc projektje? A Budapest Ritmo gerillakoncertjeit és a számi-roma koncert kialakulását is nagyon szerettem. Vidám látni az emberek reakcióját, amikor felpattan a kettesre egy-egy remek fiatal együttes és magánfellépést tartanak. Az pedig, hogy két kultúra menő képviselői néhány nap alatt összeraknak egy még menőbb egészet, egyszerűen lenyűgöző.

Ki/mi az év felfedezettje neked? A Meridian Brothers koncertjére elég nagy bulit csinált a Müpa mellett sátorban.

Melyik találkozás volt a legjobb 2016-ban? A Ritmo-n Szalóki Ági, Pandzarisz Dina és Lakatos Móni koncertje után a horvát Klapa Reful a stábszobában énekelt Áginak a születésnapjára. Azt hiszem, volt pálinka is a kezükben.

Mi az újévi fogadalmad? Sok terv van, de ezek nem fogadalmak.

Mik a kívánságaid 2017-re? Még több jó zenét Budapestre!

Ezt a számot küldöm: Így év végére ez:

 

Pataky Zsófia

Mi volt 2016. kedvenc projektje? A Budapest Ritmo, mert rengeteg találkozásnak tudtunk teret adni és még mindig érezteti a hatását a szakmában.

Ki/mi az év felfedezettje neked? A Tuuletar, akik nagy sikerrel szerepeltek a Budapest A Cappella Fesztiválon és a Budapest Ritmo-n is. A saját felfedezettem pedig a Nomade Orquestra.

Melyik találkozás volt a legjobb 2016-ban? A helyi közönség és a spontán élőzene találkozása: a Budapest Ritmo előtt a 2-es villamoson rendezett gerillakoncerteken a Babra és a Zűrös Banda zenélt az este hazafelé tartó utasoknak. 

Mi az újévi fogadalmad? Több alvás, több vidámság! 

Mik a kívánságaid 2017-re? Hogy következő évben is izgalmasabbnál izgalmasabb előadókat tudjunk elhozni Budapestre, és újabb magyar előadókra lehessünk büszkék külföldön!

Ezt a számot küldöm: 

 

Papp Dorottya 

Mi volt 2016. kedvenc projektje? A Budapest Ritmo - végre létezik egy olyan budapesti világzenei fesztivál, ami (a szakbarbárokon kívül is) mindenkit megszólít.

Ki/mi az év felfedezettje neked? Meridian Brothers!!

Mi az újévi fogadalmad? Nem írok több szakdolgozatot, nem járok többet egyetemre, csak a színtiszta fesztiválszervezésre koncentrálok.

Mik a kívánságaid 2017-re? Álljon össze a Pink Floyd és jöjjenek el ide!

Ezt a számot küldöm:  

Szabadkai Vera 

Mi volt 2016. kedvenc projektje? A Budapest Ritmo, mert ez volt az első és mert jók voltak a koncertek. Örültem, hogy a része vagyok.

Ki/mi az év felfedezettje neked? A Tuuletar - a Budapest A Capellán hallottam őket élőben, teljesen meggyőztek.

Melyik találkozás volt a legjobb 2016-ban? Venla a Tuuletarból: kezdjük ott, hogy beatboxol egy a cappella folk-hop lánycsapatban. Jófej, nagyon tehetséges, imádnivaló.

Mi az újévi fogadalmad? Több munka, több tánc, több zene.

Mik a kívánságaid 2017-re? Több zene, több tánc, több munka.

Ezt a számot küldöm

A bejegyzés trackback címe:

https://hangveto.blog.hu/api/trackback/id/tr512086465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása