Hangvető

Boldog gyerekek és mezítlábas beatboxer a Budai Várban

2017. június 14. - Hangvető

Boldog gyerekek, mezítlábas beatboxer, a Tavaszi Szél mbube verziója és együtténeklős buli - egy pár emlékezetes pillanat a 2017-es Budapest A Capella Fesztiválról. Fényképes-videós beszámoló következik:

bacf17_fotok-vargha_mate_51.jpgA Vocal Band Kreativo itt Budapestről énekel. Fotó: Vargha Máté

Délután négytől késő estig várták családi programok a látogatókat, a játékmesterek: Zsófi, Kiszti és Tünde kreatív, a zenéhez kapcsolódó játékokkal készült. Két nap alatt több száz koronát és játékhangszert készítettek, a dallamokra festettek és aktív zenei élményt kaptak a gyerekek. 

A Kreativo stílusos felütést adott a fesztivál zenei programjának: koreográfiával és beatbox-gyostalpalóval színesítették a modern a cappellát. Olyan természetesen vegyítették a szlovén és angol nyelvű slágereket, hogy a közönségnek fel sem tűnt a váltás: ugyanúgy élvezték a ’My Way’, és a ’Bicikl’ számokat, amit visszatapsolás után a 'Budapest' című dallal tetézett a szlovén együttes. 

Az este második koncertjét a különleges hangzást kedvelő közönség élvezhette a legjobban: a Corou de Berra a mediterrán vokális hagyományból szemezgetett, a saját szerzemények mellett. Időben és térben is utazhatott a közönség: felcsendült 16. századi vallásos ének, és Nizza nem-hivatalos himnusza. A hagyományőrző, de kisérletező együttes még az a cappella kereteiből is kilépett: egy hangszerkülönlegességgel: ír buzukival kisérték a Garibaldit éltető indulókat.

Vasárnap már töretlen napsütés várta a vendégeket, estére pedig igazi bulihangulat kerekedett. A Prágából érkező Yellow Sisters erőteljes színpadi jelenléttel és érzékeny hangzással aratott tetszést. Egy kivétellel saját szerzeményeik énekelték, az a cappella művészibb regisztereit felvillantva. Nem csak a mezítlábas vendég-beatboxer, az egész koncert beigazolta a várakozást: a csehek lazák, kreatívak és tehetségesek.

A Yellow Sisters zenéjében is érezhető afrikai hatás az Insingizi koncertjén  teljesedett ki: a dél-afrikai és zimbabwei dallamok hatására a közönség is énekelt, sőt táncolt is. Az, hogy a Bécsben élő zimbabweiek egy ponton a 'Tavaszi Szél' mbube-értelmezését is előadták, már nem is okozott meglepetést a meleg harmóniákban feloldódott tömegnek.

Végül két rövid videóban mutatjuk meg, milyen volt a harmadik Budapest A Cappella Fesztivál, köszönjük, hogy eljöttetek! Első nap:

Második nap:

A bejegyzés trackback címe:

https://hangveto.blog.hu/api/trackback/id/tr4512590045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bukszindeksz 2017.06.17. 08:43:51

Ez mikor volt? És én miért nem tudtam róla?
süti beállítások módosítása