Engedd, hogy elvarázsoljon a titokzatos Ukrajna!

Both Miki koncertje a Budapest Ritmo-n

2016. szeptember 28. - Hangvető

A Budapest Ritmo egyik hazai különlegessége Both Miki "Titokzatos Ukrajna" című koncertje, amit október 15-én szombaton, a Müpa Fesztivál Színház színpadán láthattok 17:30-tól. Betekintést adunk a nem mindennapi projekt születésébe, a szomszédos ország sokak előtt rejtett kincseibe - többek között a gitárprímás varázslatos fotóin.

both_miklo_s.jpg

Tovább

Ritmo futáshoz

Viking-kozák folk rock (Svjata Vatra), skandináv klezmer (Mames Babagenush), finn folk-metál (Pekko Käppi) marimba-house (Kondi Band) és rockos kuduro (Throes & The Shine) kisér a futásnál, hogy lendületesen induljon a hét. Közeleg a Budapest Ritmo, ahol élőben is hallhatjátok ezeket a nem mindennapi zenéket.

Egészségetekre!

throes_the_shine_c_ricardo_almeida.jpg

Throes & The Shine  Fotó:Ricardo Almeida

Tovább

Kivételes találkozások

A Budapest Ritmo programjában bulizós zenék mellett bőven találtok kifinomult koncerteket, csak a Ritmo-n létrejövő különleges együttállásokat. Szombaton és vasárnap a Müpa Fesztivál Színpadán hallgathatjátok a norvég, számi, örmény-török, egyiptomi és bosnyák művészeket, de mindkét napra jut egy-egy, először a Budapest Ritmo-n hallható hazai csemege is. 

hovanissian_gultekin3_c_jan_locus.JPGVardan Hovanissian & Emre Gültekin  Fotó: Jan Locus 

Tovább

"Nagyon tudjuk csodálni a másikat"

Szalóki Ági, Pandzarisz Dina és Lakatos Mónika közös koncertje a Budapest Ritmo-n

A Budapest Ritmo egyik legkülönlegesebb koncertje a három folk díva, három gyönyörű hang és három kultúra találkozása igazi meglepetésnek igérkezik. Pandzarisz Dina ötlete volt az egyedülálló projekt, vele beszélgettünk a közös alkotásról, kultúrák találkozásáról és női együttműködésről. 

szaloki_agi_dina_lakatos_monika_c_hernad_geza.jpg

Tovább

Ritmo a konyhában

Erre jól megy a szeletelés. Összeválogattunk nektek egy zamatos playlist-et a Budapest Ritmo előadóitól. Magyar, délszláv, klezmer, kolumbiai, cigány, afrikai dallamok és finn folk-hop: igazi fúziós konyha. Főzéshez hallgassátok a napfényes világzenét, ami minden ételhez megadja az ízletes alapot. 

Október 13-16 között élőben is hallhatjátok a világzene hazai és külföldi legjavát.

screenshot_12_09_16_13_56.jpg

Tovább

Közeli kincsek

A Budapest Ritmo Átrium Színpadán a tágan értelmezett régió világzenéjét is bemutatjuk. Szakemberek választották ki a Ritmo-n fellépő együtteseket, akik esélyt kapnak, hogy megmutassák maguk a nemzetközi szakma és a közönség előtt. Vasárnap válogatott különlegességekkel találkozhattok: dalmát férfikar, osztrák ritkaságok a padlásról, dél-lengyel családi muzsika, és barangolás a Boszporusz partján.

screenshot_12_09_16_13_56.jpg

Tovább

Jó hazai

A Hangvető és a CAFe Budapest találkozási pontot teremt Magyarország- és a régió világzenéje; valamint a nemzetközi színtér számára a Budapest Ritmo-n. Külön helyszín, az Átrium Színpad ad helyet a feltörekvő zenekaroknak. Szombaton hazai, vasárnap a térségből érkező bandák mutatják meg maguk. Most kiderül, ki az a négy magyar fellépő, aki október 15-én elvarázsolja a nemzetközi szakmát és a közönséget.

screenshot_12_09_16_13_56.jpg

Tovább

Jelentkezzetek showcase fellépőnek a Budapest Ritmo fesztiválra!

A tavalyi budapesti WOMEX sikere után a Hangvető a CAFe Budapesttel nagyszabású világzenei fesztivált rendez október 13-a és 16-a között a Müpában, amelynek célja többek között lehetőséget teremteni a régió világzenei előadóinak, hogy bemutatkozzanak a szakma prominensei előtt.

Ez a Budapest Ritmo az eddigi legkomolyabb kísérlet egy olyan világzenei fesztivál megvalósítására Közép- és Kelet Európában, amely lehetőséget teremt a régió és a nagyvilág találkozására. A magyar és kelet-európai fellépők mellett az elmúlt évek legnagyobb világzenei sztárjai közül is többen fellépnek. A fesztivál ízelítőt ad az ebben az évben Spanyolországban megrendezésre kerülő World Music Expo műsorából is: már egy héttel a WOMEX előtt a 2016-os program több fellépőjét Budapesten láthatja a közönség.

Az idei Budapest Ritmo fő témája a sokszor valószínűtlen és meglepő találkozás: örmények és törökök, franciák és japánok, romák és számik, magyarok és egyiptomiak közös játéka.

somay_ma_rk.jpg

Fotó: Somay Márk

A fesztivál showcase színpadán magyar zenekarok illetve a régió más országainak, visegrádi térségnek és a Balkánnak a zenekarai is szerepelnek majd. Ennek keretében négy magyar produkció mutatkozhat majd be a nagyközönség, illetve a meghívott nemzetközi szakmai vendégsereg előtt, akiket a Hangvető és a Hagyományok Háza a pályázat során választ ki.

Augusztus 20-ig várjuk a jelentkezéseket!

A pályázat megnevezése:

Nép- és világzenei showcase a Budapest Ritmo Fesztiválon

A pályázat témája és célja:

A Hangvető és a Hagyományok Háza pályázatot hirdet a Kárpát-medencei magyar és a hazai nemzetiségi nép- és világzenei zenekarok számára, a 2016. október 15-én megrendezésre kerülő showcase napon való fellépésre. A showcase helyszíne a Müpa, az esemény a Budapest Ritmo Fesztivál keretében, annak egyik színpadaként történik. A közönségben a nemzetközi szakma mintegy 50 fontos nemzetközi szereplője – fesztiválszervezők, újságírók, promoterek, ügynökök – is jelen lesz.

A showcase keretében négy magyar zenekar kap fellépési lehetőséget, másnap, október 16-án pedig a régió más országaiból lép fel ugyanennyi előadó.

A Hangvető és a Hagyományok Háza célja, hogy a hazai élvonal ambiciózus szereplői bemutatkozhassanak a nemzetközi világzenei koncertélet prominensei előtt. Ezen belül is kiemelt cél, hogy minél több fesztivál és egyéb koncerthelyszín programszervezője lássa ezeknek a zenekaroknak a produkcióit.

A fellépési lehetőséghez jutó zenekarok fellépti díjban nem részesülnek, a Hangvető és a Hagyományok Háza ugyanakkor segítséget nyújt nemzetközi jelenlétük, stratégiájuk kialakításához.

A pályázók köre: 

Nép-és világzenei együttesek, előadók, amelyek vagy Magyarországon működnek, vagy más országokban, de magyar nyelven énekelnek vagy a magyar népzenei hagyományokban is gyökerező zenét játszanak.

A pályázat benyújtásának határideje:

2016. augusztus 20.

A nyertesek értesítésének határideje:

2016. szeptember 5.


Pályázat benyújtásának módja:


Július 1-től, elektronikus úton

Pályázati anyag:


A pályázati anyagot e-mailen küldve a registration@hangveto.hu e-mail címre várjuk. Az írásos anyagokat pdf formátumban kérjük.

  • angol nyelvű bemutatkozó anyag és diszkográfia. min. 1500, max. 3000 karakter terjedelemben
  • 3 db szám vagy videó mp3 formátumban a zenekar legújabb anyagából
  • a formáció tagjainak listája 
  • rider
  • honlapcím, Facebook-oldal (ha van)
  • kapcsolattartó neve, telefonszáma, e-mail címe.

A pályázattal kapcsolatos további kérdésekben a 06-1-209-8828 telefonszámon segítünk.