Hangvető

Jó hazai

2016. szeptember 12. - Hangvető

A Hangvető és a CAFe Budapest találkozási pontot teremt Magyarország- és a régió világzenéje; valamint a nemzetközi színtér számára a Budapest Ritmo-n. Külön helyszín, az Átrium Színpad ad helyet a feltörekvő zenekaroknak. Szombaton hazai, vasárnap a térségből érkező bandák mutatják meg maguk. Most kiderül, ki az a négy magyar fellépő, aki október 15-én elvarázsolja a nemzetközi szakmát és a közönséget.

screenshot_12_09_16_13_56.jpg

Nevéhez méltóan a Góbé zenekar úgy játssza a népzenéből kiinduló feldolgozásokat, hogy a szemük sem áll jól. Biztos kézzel nyúlnak a hagyományhoz, hiszen anyanyelvként beszélik, és blues, swing, jazz vagy akár kortárs komolyzenei elemekkel gyúrják meg. Pimaszul jók. 

A Karaván Família is hihetetlen lazasággal keveri a roma vokális hagyományt szinte bármelyik stílussal. A családi zenekar természetes zeneiséggel vegyíti a latin muzsikát az R&B-vel, a fadót a flamencóval, és közben megmaradnak a saját gyökereiknél. Roma világzene a legjavából.

A Zűrös Banda, a maga három évével, fiatalnak számít, de a tagok jól ismert és elismert zenészek, a hazai színtér legjobb együtteseiből. Modern balkáni zenét hallhatunk tőlük, határok nélkül. A tagokat összekötő sok éves barátság arra is garancia, hogy igazi örömzenét kap a közönség a hazai "szupergruptól".

Egy olyan friss és lendületes együttesnek, mint a Babra hisszük el igazán hogy a délszláv hagyománynak nem csak jelene, de jövője is van. Női bőgős, többszólamú ének, tambura-muzsika és a bennünk élő Balkán lendülete teszi különlegessé a fiatal zenekart. 

  

A bejegyzés trackback címe:

https://hangveto.blog.hu/api/trackback/id/tr4711691899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása