Hangvető

Feldob a Palenke

2015. augusztus 28. - Hangvető

A Palenke Soultribe elektronikus tánczenéje az afro-kolumbiai mély rétegeiből indul mégis frissen mai. Alternatív electronica Bogotából karibi ritmusokkal és Los-Angeles-i látvánnyal a WOMEX showcase fellépői között.

pst.png

Nevük San Basilio de Palenque-re, a szökött fekete rabszolgák első szabad városára utal. A szökevények alapította, fallal (palenque ≈ palánk) körülvett város 1691-ben szabadult fel, elsőként (Észak- és Dél-) Amerikában. Kolumbia kultúrájának lényegi eleme az Afrikából odahurcolt feketék zenéje - ebből is kiemelten a karibi térségé. Az afro-kolumbiai gyökerek adják a Palenke Soultribe zenéjének alapját, amit dallamos EDM/crossover stílusban tálalnak.

A PST-t Juan Diego Borda (basszusgitáros/producer) és Andres “Popa” Erazo (billentyűs/producer) alapította Bogotában, de mára ritmusszekcióval bővültek és kollektívaként szeretnek dolgozni: énekesek, szerzők és producerek vendégeskednek albumjaikon és fellépéseiken. Nevük másik fele ezt az alkotói attitűdöt fejezi ki: lelki közösséget éreznek a kollektíva közreműködőivel. Köztük olyan nagy nevek is akadnak, mint a Son Palenque, az afro-kolumbiai palenquera legendás együttese vagy Petrona Martinez, a bullerengue dívája. A PST látványgazdag show-jai, ötletgazdag albumai és remixei révén nyerte el az alternatív és EDM szcéna elismerését is.

A Palenke Soultribe kész arra, hogy Európában is nevet szerezzen, amire jó alkalom lesz a WOMEX 15. A hazai közönség pedig kaphat egy ízelítőt a kolumbiai tánczene legújabb hullámából.

A bejegyzés trackback címe:

https://hangveto.blog.hu/api/trackback/id/tr827712694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása