Hangvető

Zenei ugródeszka

2018. március 02. - Hangvető

Mi kell a nemzetközi áttöréshez? Milyen lehetőségek vannak itthon? Hogyan válogat egy külföldi fesztivál zsűrije? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaptok választ 2018. március 10-én, az A38-on szervezett eseményen, ahol egy magyarázatokkal, tippekkel ellátott animációt is levetítünk arról, hogy hogyan tudsz jelentkezni a WOMEX-re. A nép- és világzenei színtér zenei menedzsmentjével foglalkozó programot a Hangvető, a Hagyományok Háza és a Halmos Béla Program állította össze, a meghívott előadók között WOMEX18 zsűritag és külföldi fesztiválok képviselői is szerepelnek. 

ugrodeszka_fb_ad_a2.jpgGrafika: Mohammed Nur

Elsőként a hazai pálya lehetőségeiről esik szó, Liber Endre, a Halmos Béla Program Ideiglenes Kollégiumának vezetője és Török Ferenc, a Ritmus és Hang blog szerzője ad elő 14.00-től a tervezett folk-klub hálózatról és magáról a Halmos Béla Programról. Morcz Fruzsina, a Zeneipari Hivatal alapítója és tanára, a magyar zenei élet meghatározó alakja szűkebb szakterületéről, a zenei menedzsmentről beszél ezután, amit 15.15-től Weyer Balázs előadása követ. A magyarországi szakmát összefogó, és a zenészek érdekképviseletét felvállaló Music Hungary szellemiségét és tevékenységét mutatja be, a WOMEX-et 2015-ben Budapestre hozó Hangvető színeiben is ismert szakember. Átvezetésként az itthoni lehetőségek és a nemzetközi színtér feltérképezése között Hont Angéla mutatja be, hogyan képviseli a Hagyományok Háza a magyar nép- és világzenét külföldön. 

A délutáni program záróakkordjaként három külföldi szakember: Riita Huttunen (WOMEX 18 zsűritag), Rok Košir (a Druga Godba programigazgatója), és Petr Dorůžka (Colours of Ostrava, a WOMEX 17 Professional Excellence díj nyertese, többszörös WOMEX zsűritag) ad támpontokat a külföldön való érvényesüléshez egy kerekasztal keretében. Itt láthatjátok azt az animációt, ami lépésről lépésre mutatja meg, hogyan fussatok neki a legnagyobb nemzetközi világzenei esemény, a WOMEX pályázatának. A 16.30-kor kezdődő beszélgetést Weyer Balázs moderálja.

Gyertek március 10-én tájékozódni, ismerkedni és inspirálódni! A részvételhez regisztráljatok EZEN A LINKEN.

ugrodeszka_fb_ad_b.jpg Fotó: Mark Somay, grafika: Mohammed Nur

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hangveto.blog.hu/api/trackback/id/tr8013704898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása