Hangvető

Vigyázz, kész, WOMEX! Magyar programok a virtuális világzenei expón

2020. október 22. - Hangvető

womex20_digital_edition_new_look_1000x800.png

Egész évben vártuk és szerveztük, ma végre elindult az idei rendhagyó WOMEX. Technikai döccenők persze akadhatnak, de a szakmai és baráti kapcsolatainkat mégis a WOMEX-en tudjuk a legjobban építeni – még akkor is, ha idén virtuálisak a standok.

Mielőtt igazán beindul a WOMEX, küldünk neked egy válogatást a magyar és régiós világ- és népzenét érintő programokból. Ha van Digital WOMEX regisztrációd, mindenképp találkozzunk!

Hangvető virtuális stand

A Hangvető elérhető a virtualWOMEX-en! Gyere be a Jitsi szobánkba, mikor nyitva a videó-standunk, egyébként pedig bármikor elérsz bennünket Mattermoston, a WOMEX chatfelületén. 

Budapest Ritmo feat. WOMEX – Október 22–24.

A Hangvető szervezésében a magyar közönség nemcsak virtuális, hanem élő koncerteket is élvezhet a Müpa színpadán, október 22. és 24. között. Fellép a négy WOMEX-re beválogatott magyar showcase előadó, a Dalinda, a Magos, a Babra és az Ötödik Évszak is. Itt veszi át a WOMEX Életműdíjat Lakatos Mónika, aki szombaton gálakoncertet is ad. A Showcase koncertek és Lakatos Mónika koncertje a virtualWOMEX-en egy nappal később lesz elérhető.

Hungarian World Music Guide bemutató – Október 24. 12:00

Hatalmas büszkeség, hogy benne vagyunk a Hungarian World Music Guide online is lapozható kiadványban, melyet a Halmos Béla Programiroda standján mutatnak be be a virtualWOMEX-en szombaton délben egy virtuális fogadás kíséretében. A kötetben a releváns lemezkiadóktól a fővárosi és vidéki helyszíneken át az aktív szervezetekig mindent megtalálsz, ami csak magyar világzene.

"Repülj madár, repülj..." – beszélgetés Simon Broughtonnal – Október 23. 16:00

A Songlines főszerkesztője Weyer Balázzsal közösen rendezte a magyar táncházmozgalomról szóló dokumentumfilmjét, melynek nemzetközi bemutatója a WOMEX-en lesz. Pénteken délután 4-kor a Songlines video standján Simon Broughtont hallgathatod és kérdezheted a filmről.

Magyar résztvevők a WOMEX konferencián – Október 22–24.

Öt olyan konferenciabeszélgetés is lesz, amire érdemes lesz magyar arcokért is benézni. Az első ilyen a Next Generation Of Folk Music Education, ami ma délelőtt 11-kor Both Miklóssal nyitotta majd a napot. Délután 2-kor a Hangvető ügyvezető igazgatója, Lelkes András beszél majd a Central & Eastern European Network meetingen. Az EU Creative Europe programjának zeneipart érintő lehetőségeiről Mondik Gábor beszélget nyertes projektek vezetőivel és a Music Moves Europe program vezetőjével. Pénteken 4-től Weyer Balázs Music Export Offices Network meetinget vezet, végül, de nem utolsósorban szombaton 15.30-tól Harcsa Veronika moderálásával jön a Two Jazz Explosions kerekasztal-beszélgetés.

Fogadás – MOST, híd a balkáni zenéhez – Október 24. 17:00

A Hangvető vezeti azt a kilenc tagú konzorciumot, ami alatt az egyik szerelemprojektünk, a MOST Music működik. A MOST, ami több szláv nyelven is hidat jelent, azon dolgozik, hogy a balkáni világzenét, zenészeket, menedzsereket, fesztiválokat bekösse a nyugat-európai infrastruktúrába. Csütörtökön és pénteken a MOST zenészekkel, valamint a konzorcium vezetőivel, Weyer Balázzsal és Lelkes Andrással is találkozhatsz. Szombaton délután 5-kor várunk minden érdeklődőt a MOST virtuális standjára, ahol találkozhatsz a MOST első körében beválogatott zenészekkel, menedzser-jelöltekkel és zeneipari szakértőkkel.

Mint ebből is látszik, attól, hogy virtuális, még cseppet sem kevésbé színes az idei WOMEX. Várunk szeretettel programjainkra!

A bejegyzés trackback címe:

https://hangveto.blog.hu/api/trackback/id/tr716251808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása