Hangvető

Bolygóközi ütemek

Alo Wala, a WOMEX legfuturisztikusabb fellépője

2015. június 19. - Hangvető

Azt, hogy mennyire széles ma a merítése a világzenének a WOMEX már nyilvánosságra hozott 19 fellépője közül az Alo Wala jól mutatja. Az együttes neve hindi és bengáli keveréknyelven azt jelenti, fényt adó. S nemcsak a nevük, hanem a zenéjük is egyfajta globális keverék, amit ők egyszerűen „bolygóközi bass”-ként aposztrofálnak.

Az elektronikus alapokat indiai zenével, hiphop és dancehall elemekkel, valamint világzenével elegyítik, a galaktikus hangzás pedig a rengeteg effektnek és torzítónak köszönhető. A csapat 2013-ban alakult, létrejöttében egy indiai ciklonnak is szimbolikus szerepe van. Tagjai a chicagói születésű és indai származású rapper, Shivani Ahlowalia és a dán Copia Doble Systema, azaz Julius Sylvest és Copyflex. 

alo_wala_cover.jpg

Fotó: basemental.it

Az Alo Wala sokak szerint a globális társadalomban az összetartozást, a jövő hangját képviseli. Érdekesség, hogy frontleányuk, Shivani miután megszerezte diplomáját, Nyugat-Afrikában egy olyan civil szervezetet alapított, ami abban segített az ott élő fiataloknak, hogy a politikailag nehéz időkben, miként tudják a zenét és a rapet arra használni, hogy kinyilvánítsák véleményüket, és hogyan erősítsék ezzel a társadalmat és a bizalmat. Bár még csak egy lemezük jelent meg Cityboy címmel, az Alo Wala már végig turnézta Nyugat-Európát, idén a Glastonbury Fesztiválon is fellépnek, a leginnovatívabb zenei produkciókat felvonultató helyszínen, a „Pussy Parlure”-on.  

Hogy még futurisztikusabb legyen az élmény, élő fellépéseiket általában VJ Mad Es fényfestéssel kíséri. Volt olyan kritikus, aki egyszerűen azt írta a koncertjükről: hallgatva őket az ember robbanás közeli állapotot él meg a táncparketten.  Hipnotikus flow-élmény és galaktikus ütemek, ezt hozzák el idén októberben Budapestre a WOMEX-re is.

Ha elmélyülnétek az Alo Wala zenéjében, itt megtehetitek. 

A bejegyzés trackback címe:

https://hangveto.blog.hu/api/trackback/id/tr277555006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása