Hangvető

A Hangvető ajánlata a Katlanról

2015. augusztus 01. - Hangvető

Az Ördögkatlan Fesztivál idén is bővelkedik az izgalmas és igényes és muzsikában. A Hangvető meleg szívvel ajánlja az ötnapos fesztivált, ami közelhozza a közönséget és az előadókat, elmélyítve a zene élményét.

Hogy a nagy nevekkel kezdjük, fellép Dresch Mihály vonós quartettel és a szokásos fellállásban is, melyben a Hangvetőnek különösen kedves Lukács Miklós is játszik. Iva Bittová, a morva énekes-hegedűs virtuóz várhatóan most is lehengerli majd hallgatóságát a hangok és műfajok között játszi könnyedséggel ugráló játékával és elképesztő énekével.Palya Bea személyes és szívhez szóló ”Nő” projektjét hozza el a közönségnek, amely az anyaság, a női lét érzelmi gazdagságába ad bepillantást.

A hagyományos népzene kedvelőinek ajánljuk Hódorog András, klézsei furulyás moldva tánc-és ének máhelyét, rögtön a keddi napon. A szerzett tudást még aznap este, a csángó koncert és táncház alkalmával lehet kamatoztani. A Buda Folk Band fiatalos lendülettel játssza a magyar népzenét, ami szerintük alapból világzene, és városban is, buliban is helye van.

A Karavan Familia megmutatja saját verzióját a roma zenéről: az európai cigányzene stílusait keverik szeretettel és tisztelettel, de zenéjükben helyet kap a blues és a pop is.Tüzes talpalávalót fúj a Fanfara Complexa. A moldvai-csángó népzenén nevelkedett fiatal zenészek beépítik a román, szerb, bolgár, török és zsidó zene elemeit is: ez a rezesbanda ütős és érdekes.Persze nem szabad kihagyni a Besh o droM koncertjét sem pénteken, ők péntek éjjel fújják a jól bevált magyar-balkáni muzsikát.

Ha már a bulinál tartunk, az Ördögkatlan önkéntes partiszervíze az őrült franciák brigádja, a Wombo Orchestra. Lelkességüket mutatja, hogy öt nap alatt nyolc helyszínen táncoltatnak…mindenkit.Megtörténik külföldiekkel, hogy beleszeretnek Magyarországba - ez történhetett a kanadai Neil Conway-jel is, aki immár a fesztivál visszatérő vendége, és pécsi Calle del Mundo-val örömzenél szombaton. A Kawa testvérek a francia mezőnyt erősítik, síppal, dobbal gitárral és kütyükkel operáló szórakoztató páros.

Jó szórakozást kíván a Hangvető csapata!

A bejegyzés trackback címe:

https://hangveto.blog.hu/api/trackback/id/tr727665802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása