Hangvető

Hat magyar a legjobb világzenei lemezek között

2016. december 07. - Hangvető

Megjelent a World Music Charts Europe év végi összesítő listája, amely az év legjobb kétszáz világzenei lemezét tartalmazza. Lajkó Félix, Herczku Ági & Banda, a Buda Folk Band, a Söndörgő, a Kerekes Band és Lovász Írén felvételei a legjobbak között. 

A listavezető Aziza Brahim-ot a hazai közönség a 2015-ös WOMEX-en láthatta. Tizedik helyen végzett Noura Mint Seymali, a mauritániai sivatagi blues nagykövete, aki a Hangvető és a CAFe Budapest közös szervezésében létrejött első Budapest Ritmo-n adott felejthetetlen koncertet a Müpa mellett felállított sátorban. A tizenötödik helyen végzett Tuuletar lemeze (Tules Maas Vedes Taivaal) épp a Hangvető által életre hívott Budapest A Cappella Fesztiválon mutatkozott be először. A vokális finn folk-pop négyes a a Budapest Ritmo-n is koncertezett. 

A hazai előadók lemezeitmegrendelheted a Hangvető webshopjában. Herczku Ági lemeze, a Live at WOMEX itt található, a Buda Folk Band Saját gyűjtés című lemezét itt, Lajkó Félix Most Jöttem.. című lemezét itt, a Kerekes Band Back To Følk-ját itt, A Tri Hlasy albumot, melyen Lovász Irén is közreműködik, itt találod. A Söndörgő listára került Live Wires albumát ugyan nem, de egyéb Söndörgő-lemezeket itt rendelhetsz meg

A teljes lista itt böngészhető, a Hang és Blog playlistjén pedig belehallgathatsz az első tíz helyezett, illetve a hazaiaklemezébe.

A World Music Charts egyik zsűritagja Weyer Balázs, a Hangvető programigazgatója.  

A bejegyzés trackback címe:

https://hangveto.blog.hu/api/trackback/id/tr8912030265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása