Hangvető

WOMEX 2016 PÁLYÁZATI KISOKOS - a határidő április 15.

2016. április 05. - Hangvető

A WOMEX hatalmas lehetőség a magyar nép- és világzenei együtteseknek, hogy bemutatkozzanak a nemzetközi világzenei piacon. Idén április 15-éig várják azokat a pályázatokat, amik közül a “hét szamuráj”, azaz a fesztivál zsűrije kiválasztja a 2016-os Santiago de Compostela-i WOMEX fellépőit. A posztban összegyűjtöttünk mindent, amit a WOMEX pályázatokról tudni kell és a pályázni kívánóknak szívesen adunk is néhány tanácsot.

womex_16.png

2015-ben a budapesti WOMEX-en 280 művész lépett fel, több mint 50 országból a Müpa 5 showcase színpadán, a Bálna daycase színpadán és az A38-on a DJ programon.

A zenekarok bemutatkozhatnak a szakma krémje előtt, találkozhatnak fesztivál- és koncerthelyszínek, nemzeti zenei exportirodák és koncertügynökségek képviselőivel, a menedzserek mellett szakújságírók, zenetudósok, filmesek, hangszerkészítők, rádiósok és tévések is ott lesznek a WOMEX-en.

A lényegretörő és profi pályázati anyag nagyon fontos, hiszen a túlterhelt zsűri nagyjából ezer pályázat közül választja ki a befutókat. Az első és legfontosabb, hogy a pályázónak kell legyen három kiforrott angol mondata arról, hogy ki ő, mi a története, miért játssza az a zenét, amit játszik és mi az az érdekes hangszer, amit látunk a színpadon. Hiszen a világzene sajátossága, hogy mindig van valamilyen társadalmi, etnográfiai háttérsztorija, ezt kell hatékonyan bemutatni.

A WOMEX mindenféle színpadi formában és stílusban vár tradicionális, klasszikus, modern, populáris és elektronikus zenei produkciókat a 45 perces koncertekhez. Az elmúlt évek showcase-ei olyan fellépőknek segítettek, hogy bemutatkozzanak a nemzetközi szakma előtt, mint Cesária Évora, Fanfare Ciocarlia, Andy Palacio, Mariza, Baaba Maal, Tinariwen, Seu Jorge, Bajofondo Tangoclub,  Ska Cubano, Melingo, Ester Rada, Ojos de Brujo, Chocquibtown, Staff Benda Bilili, Danyèl Waro, Bomba Estéreo, Ibrahim Maalouf, Mokoomba, A-Wa, Jambinai, Aziza Brahim, Oum. A magyarok közül pedig a Söndőrgő, Lajkó Félix, a Buda Folk Band, Herczku Ági és mások.

A SHOWCASE JELENTKEZÉS LÉPÉSEI

Határidő: április 15.


Költségek

A jelentkezéshez szükség van egy PayPal regisztrációra, akinek még nincs, itt tud regisztrálni: http://www.paypal.com/

Fontos, hogy a WOMEX nem téríti meg a zenekar költségeit (szállás, utazás, stb.) és természetesen nem fizet gázsit a fellépésért, viszont nyújt sok minden mást: színpad, szükséges technikai háttér, helyi közlekedés a reptér és a helyszínek közt, a koncert promóciója, hírlevél, online jelenlét, a zenekar úgynevezett biojának és kapcsolatainak elhelyezése a WOMEX Guide-ban (ez évkönyv, ami az összes fontos információt tartalmazza a fesztiválról, ezt minden regisztráló megkapja), emellett minden meghívott előadó regisztrációt kap a WOMEX minden eseményére és egy plusz regisztrációt.

A jelentkezés díja: 20 euro, amit PayPalon keresztül tudsz befizetni.
 
Lépések a jelentkezéshez


1. LÉPÉS: töltsd ki a jelentkezési lapot és töltsd fel a kért anyagokat az alábbi információk alapján és fizesd be a jelentkezési díjat 2016. április 15-ig: http://womex-apply.com/apply_live_intro.php
 
A jelentkezés során ezeket kell kitöltened:

  • a zenekar bioja (200 szó)
  • a hangszerelés leírása
  • linkek a zenekarról és a zenekar videós anyagairól (ezek nem kell televíziós minőségűek legyenek)
  • diszkográfia (tehát a megjelent lemezeitek listája)
  • az évben következő európai fellépések időpontjai, helyszínei és egy némi adat arról, hogy a zenekar átlagosan hányszor lép fel egy évben

És ezeket az anyagokat kell feltöltened:

  • 5-10 dal MP3 formátumban (maximum 25 MB/fájl)
  • 3-5 fotó a fellépőről, zenekarról
  • teljes színpadterv
  • teljes technikai rider, ami tartalmazza a backline igényeket is
  • válogatott sajtómegjelenések vagy más kiegészítő szöveges információ
     

2. LÉPÉS: ha véglegesítetted a jelentkezési lapot, kapsz egy visszaigazoló e-mailt. Amennyiben ezt az e-mailt nem kaptad meg (és nem találod a spam mappádban sem) akkor lépj kapcsolatba a WOMEX csapatával a showcase@womex.com címen

3. LÉPÉS (OPCIONÁLIS): azoknak is van lehetőségük jelentkezni, akiknek nincs elég online anyaguk, de van olyan DVD vagy videóanyag, amit el tudnak küldeni postán (nem szükséges, hogy az anyag broadcast minőségű legyen). A küldeménynek mindenképp célba kell érnie április 15-ig. (A benyújtott anyagokat a WOMEX nem  küldi vissza)

A csomagra mindenképp írd rá:

  • a “For promotional use only” feliratot
  • a zenekar nevét
  • és a csomag értékét, ami mindenképpen legyen kevesebb, mint 22 euró
  • a cím, amit a csomagra írj:

Piranha Arts AG
(ide alá írd a saját zenekarod nevét)
Kreuzbergstr. 30
10965 Berlin, Germany

A showcase-eken kívül lehet jelentkezni DJ-nek és konferencia-előadónak is. Emellett van lehetőség filmmel is pályázni a WOMEX világzenei tematikájú dokumentumfilm programjára. Ezekről bővebb információ itt:

DJ: http://www.womex-apply.com/apply_dj_intro.php
KONFERENCIA: http://www.womex-apply.com/apply_conference_intro.php
FILM: http://www.womex-apply.com/apply_film_intro.php

Sok sikert!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hangveto.blog.hu/api/trackback/id/tr898565846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása