Hangvető

Hogyan WOMEXelj?

2020. február 11. - Hangvető

Visszatér Budapestre a világzene legnagyobb nemzetközi szakmai eseménye, a WOMEX. A Hangvető jóvoltából októberben megint személyesen láthatjátok-hallhatjátok a színtér legizgalmasabb előadóit, és találkozhattok a nemzetközi szakma krémjével. A Halmos Béla Programiroda, a Hangvető és a Hagyományok Háza egy felkészítő programmal segít, hogy minél jobban ki tudjátok használni a kivételes lehetőséget.

Röviden bemutatjuk, kik lesznek ott február 19-én a Hagyományok Házában, és miért érdemes tanulni tőlük.

womex2020_felkeszito_ad_1200x628_b_v01.jpg

mf_new.jpgMorcz Fruzsina - Az Iskolaalapító

 A Zeneipari Hivatal megálmodója és vezetője hazahozta a Londonban szerzett tudást, amit 2013 óta ad át saját iskolájának keretei között. Ebből lehet sejteni: szenvedélye a zene és az oktatás, illetve ezek kombója - csak nyerhettek, ha tanultok tőle.

 

mm_new.jpg

 

Ben Mandelson - A Szenszei 

Ha a WOMEX zsűritagokat szamurájnak hívják, Ben Mendelssohn a Szenszei - a színtér nagyöregje ott volt azon a bizonyos  találkozón egy londoni kocsmában 1987-ben, ahonnan a műfajt datájuk. Nem csak a világzene, hanem a WOMEX egyik alapítója, mai is aktív zenész és producer.

 

martyna_eric-van-nieuwland-370x430.jpgMartyna Markowska - A  lengyel kapcsolat

Hogy Katowice egy viszonylag érdektelen bányavárosból kulturális központtá vált, az nagyrészben Martyna Markowska-nak köszönhető. A Katowice City of Gardens kulturális programigazgatója a jazz és a világzene felvirágoztatása mellett összművészeti és szociális projektekért felel szülővárosában, ahol szívesen lát nemzetközi produkciókat.

 

 

noam-nani-vazana_cropped_1.jpgNoam 'Nani Vazana' - A DIY menedzser és zenész

A harsonán, zongorán, énekhangon, de emellett a "Nani" a nemzetközi piacon is mesteri játékosnak számit, amit a kritikák és fellépések sora igazol. A ladino műfaj tehetsége azért jön Budapestre, hogy mutasson pár trükköt kurzusain, és konkrét tanácsokat adjon arról, hogyan tudjátoka a legtöbbet kihozni a WOMEX-ből.

 

 

A program része egy kerekasztal beszélgetés, ahol olyan profi zenészek mesélnek tapasztalataikról, mint Both Miklós, és a Söndörgőből ismert Eredics Áron.

Ha kedvet kaptatok, hogy egy napot a szakmai előrelépésnek szenteljetek, és a világzene nemzetközi szakembereitől tanuljatok, regisztráljatok a registration@hangveto.hu email címen, 2020. február 15-ig. 

A részletes programot megtaláljátok a Facebook eseménynél.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött - nem elég, ha a Facebook eseményen jelölitek a részvételi szándékot, írjatok emailt!

 Várunk szeretettel!

A bejegyzés trackback címe:

https://hangveto.blog.hu/api/trackback/id/tr1515461298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása