Hangvető

Simon Brougthon

2015. február 12. - Hangvető

13.jpg

Simon Brougthon a brit világzenei magazin, a Songlines főszerkesztője, ami vélhetően a műfaj legnagyobb elismerésnek örvendő kiadványa világszerte. Az 1970-es évek vége óta nagyon szoros kapcsolatban áll a magyar zenei színtérrel, az összes azóta indult  zenei mozgalmat követi. A Rough Guide to World Music című könyvében (Penguin Kiadó) ír a magyar és a cigány zenéről, továbbá  rádió- és televízióműsorokat is készített a Muzsikás együttessel a BBC számára. Munkáiból kiderül, hogy kiváló ismerője Közép- és Kelet-Európa zenei világának. Simon a a London Evening Standard lap vezető kritikusa.

“A Magyar muzsika fantasztikusan gazdag, ugyanakkor egy kívülálló számára nehezen elérhető és értelmezhető. Még mindig nem kapta meg azt megbecsülést és figyelmet, amit megérdemel.”

Kollégánknak, Weyer Balázsnak 2010-ben adott interjújában Simon hosszan beszélt a magyar népzenéhez való kötődéséről és a magyar népzene helyzetéről a világban. (Azóta persze, az utóbbi tekintetben, szerencsére sokat változott a helyzet, különben ez az esemény sem lenne.)

 

Simon Broughton is Editor-in-Chief of Songlines, the UK-based World Music magazine, which is probably the most respected source worldwide. He’s been closely connected to Hungarian music scene since the late 1970s and has a followed its movements since then. He’s written on Hungarian and Gypsy music in the Rough Guide to World Music (published by Penguin) and made BBC radio and TV programmes with Muzsikás. He’s also familiar with music from the rest of Central and Eastern Europe from his work on Songlines and the Rough Guide to World Music.  He is the chief world music critic in the London Evening Standard.

“Hungarian music is fantastically rich, but difficult for outsiders to access and understand,” he says. “It still hasn’t achieved the success or recognition it deserves.”

A bejegyzés trackback címe:

https://hangveto.blog.hu/api/trackback/id/tr957165155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása