Hangvető

Család és zene

2016. február 20. - Hangvető

Ha már a Kurtág-házaspárról írtunk, itt van a témában két rádióműsorunk is a napokból. A népzenében is mindenhol a világon fontos szerepet játszik a család: a családtagok sokszor játszanak együtt, gyerekek a szülőktől tanulnak. A családi együttzenélés a népzene lényegéhez tartozik.

A kétszer 30 perces műsor első fél órájában a világ különféle részeiről mutatunk példákat: együtt zenélő testvéreket, apákat és fiúkat, házaspárokat. Az argentin Caronni nővérek, Boban és Marko Markovic, Toumani és Sidiki Diabate, Eeva és Vinnu Talsi, Noura Mint Seymali és férje.

A műsornak ezt a részét ide kattintva lehet meghallgatni. 

A második műsorban a magyar népzenéből mutatunk családi példákat. A Portelekiek családi zenekarát, a Porost, a Csoórikat, a Hrúz-testvéreket, a Gelencséreket, az Eredicseket.

A másornak ez a része itt hallgatható meg.

A képen Sousou és Maher Cissoko, svéd-szenegáli zenészházaspár.

ousou.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://hangveto.blog.hu/api/trackback/id/tr438406926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása